Vissza

Kihirdették a köznevelési törvény módosítását



Megjelent a belügyi ágazati feladatellátást támogató törvények módosításáról szóló 2024. évi XXV. törvény, ami módosítja a köznevelési törvényt is.

A Magyar Közlöny 2024. május 10-i számában jelent meg a belügyi ágazati feladatellátást támogató törvények módosításáról szóló 2024. évi XXV. törvény, amely többek között módosította a köznevelésről szóló törvényt is. Az egyik változás, hogy az iskolai távolmaradások orvosi igazolásának egyszerűsítése érdekében a köznevelés területén az óvodai foglalkozásról, a tanuló esetében a tanítási óráról és egyéb foglalkozásról, valamint a kollégiumi foglalkozásról történő távolmaradás igazolásához szükséges orvosi igazolás az EESZT-n keresztül kerül továbbításra a köznevelési vagy szakképző intézményekben használt tanulmányi rendszerbe.

Emellett a módosítás a mindennapos testnevelés alóli felmentés lehetőségeit szűkíti. A mindennapos testnevelés egyéb tevékenységekkel való kiváltásának lehetőségei közül eltörlésre kerül a testnevelés tanterve alapján megtartott műveltségterületi oktatás (például néptánc), az iskolai sportkörben való sportolás. A jogszabály módosítja a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvényt is a gyakornoki mentorálási tevékenységgel és a teljesítményértékeléssel kapcsolatban.

2024-05-15 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>