Vissza

Május 31-ig zajlanak a szakmai vizsgák a szakképzésbenMegkezdődtek a szakmai vizsgák a szakképzésben, és erről egy tájékoztatást jelentetett meg az IKK.

2024. május 14-én kezdődtek el a szakmai vizsgák technikumokban és a szakképző iskolákban. Az Innovatív Képzéstámogató Központ (IKK) honlapján (https://ikk.hu/) 2024. május 17-én megjelent tájékoztatás értelmében a szakképző intézményekben idén mintegy 40 ezer diák vizsgázik szakmai ismeretekből egészen május 31-ig. A tájékoztatás szerint a legnépszerűbb szakma az idei vizsgán a villanyszerelés, amelyből 2964-en tesznek vizsgát, míg a kereskedelmi értékesítő szakmából 2367-en adnak számot tudásukról. A harmadik helyen a szakács szakma áll a vizsgázók körében 2125 vizsgázóval.


Kitér arra is, hogy változatlanul magas a cukrász, a hegesztő vagy a pénzügyi-számviteli ügyintézői szakmából vizsgázók száma. A tavalyi tanévtől már elektronikusan, interaktív formában zajlanak a szakmai elméleti vizsgák minden tantárgy esetében. Az interaktív vizsga számítógépen végezhető teszt jellegű feladatsorokat jelent, így a vizsgák papírmentessé, a kiértékelések gyorsabbá váltak.

2024-05-21 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>