Vissza

Nemzetiségi iskolák: rezsitámogatásA nemzetiségi iskolák fenntartói is kapnak egyszeri kiegészítő támogatást a rezsiterhek növekedésének kompenzálására.

Az egyházi köznevelési és szakképző intézmények fenntartóinak biztosított többlettámogatásról szóló kormányrendelettel egyidejűleg a Magyar Közlöny 2024. május 14-i számában kihirdették a nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott köznevelési és szakképző intézményeket érintő 2024. évi egyszeri kiegészítő költségvetési támogatásról 1137/2024. (V. 14.) kormányhatározatot is.

Eszerint az energiaár-növekedésből, továbbá a víz- és a csatornadíjak nagykereskedelmi árának emelkedéséből eredő többletköltségek fedezése érdekében a nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott köznevelési intézmények fenntartói az egyházi fenntartású köznevelési intézményekkel azonos mértékű támogatást kapnak legfeljebb 910 millió forint többletforrás biztosításával a központi költségvetésből. Ugyanilyen célú támogatásban részesül az Országos Roma Önkormányzat is 20 millió forint összegben.

2024-05-21 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>