Vissza

A rendkívüli felvételi eljárás kiírásának véghatáridejeA középfokú iskola igazgatója 2017. május 8. és 2017. augusztus 31. között, a felvételi döntésekről szóló értesítések megtörténte után a következő tanév első napjáig rendkívüli felvételi eljárást írhat ki a középfokú felvételi eljárás keretében.

 

A középfokú iskola igazgatója 2017. május 8. és 2017. augusztus 31. között, a felvételi döntésekről szóló értesítések megtörténte után a következő tanév első napjáig rendkívüli felvételi eljárást írhat ki a középfokú felvételi eljárás keretében.

Abban az esetben, ha az általános felvételi eljárás keretében a középfokú iskolába az adott osztályba felvehető tanulói létszám kevesebb, mint kilencven százalékát sikerült betölteni, a rendkívüli felvételi eljárást ki kell írni. A kiírást meg kell küldeni a székhely szerint illetékes járási hivatalnak, továbbá az Oktatási Hivatalnak, amely a megküldött és összesített adatokat a honlapján közzéteszi. A felvételi kérelmekről az iskola igazgatója dönt.

Ugyancsak augusztus 31. a határideje az új köznevelési intézmény, új feladatellátási hely alapításával vagy átvételével, új köznevelési alapfeladat ellátásával összefüggő kérelem benyújtásának is, amely határidő elmulasztása jogvesztő.

2017-08-30 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>