Vissza

Bemutatóüzemek létesítése uniós támogatással az agrárszakképzés fejlesztése érdekébenBemutatóüzemek létesítésére kerül sor agrár szakképző iskolákban uniós támogatással.

A 2023-ban meghirdetett Vidékfejlesztési Program keretében az agrárszakképzés fejlesztése érdekében, 15,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból bemutatóüzemek létesítésére kerül sor 19 agrárszakképző intézmény számára. Ezt 2024. május 21-én jelentette be Nagy István agrárminiszter, amikoris sor került a bemutatóüzemek támogatói okiratainak átadására.

A Vidékfejlesztési Program egyik prioritása a tudásátadás és az innováció előmozdítása a mezőgazdaságban, az erdőgazdálkodásban és a vidéki térségekben, amelynek egyik alpontja az egész életen át tartó tanulás és a szakképzés előmozdítása a mezőgazdasági és az erdészeti ágazatban. A bemutatóüzemek létesítésére akár 1 milliárd forint támogatást is igényelhettek az agrárszakképzési centrumok, a tangazdasággal rendelkező felsőoktatási intézmények, továbbá a 100 százalékos állami tulajdonban lévő, fajtakísérletet végző kutatóintézetek. A forrást akár használt gépek, eszközök beszerzésére, infrastrukturális fejlesztésekre, megújuló energiaforrásokat hasznosító technológiák kiépítésére is fel lehet használni.

2024-05-24 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>