Vissza

Május 31-ig lehet benyújtani a csökkentett munkaidő iránti kérelmetMájus 31. a csökkentett munkaidő iránti kérelem benyújtásának határideje a státusztörvény vhr-je szerint.


A pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény végrehajtásáról szóló 401/2023. (VIII. 30.) kormányrendelet 29. §-a értelmében 2024. május 31. a határideje a csökkentett munkaidő iránti kérelem benyújtásának. A csökkentett munkaidő iránti kérelemnek tartalmaznia kell a pedagógus-munkakörben foglalkoztatott vagy óvodai dajka által meghatározott csökkentett munkaidő napi vagy heti mértékét óraszámban meghatározva, valamint a módosítás kért kezdő időpontját. A kérelmet adott év május 31-ig vagy november 30-ig lehet a munkáltatóhoz benyújtani.

A munkáltató a kérelem benyújtását követően iskolában a soron következő első vagy a második tanítási félév kezdetétől, más nevelési-oktatási intézményben pedig az adott év november 30-áig benyújtott kérelem esetében január 1-jétől, május 31-ig benyújtott kérelem esetében szeptember 1-jétől köteles a kinevezést a kérelemben foglaltaknak megfelelően módosítani. A felek az időpontról ettől eltérően is megállapodhatnak.

2024-05-30 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>