Vissza

Június 10. az interaktív vizsgák időpontja kifutó szakiskolai képzések eseténJúnius 10. az interaktív vizsgatevékenységeinek időpontja kifutó rendszerű képzések esetén a szakiskolában.

Az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható „Tájékoztató a szakgimnáziumban és a szakiskolában a szakmai, képesítő vizsgák időpontjáról” dokumentum (https://www.oktatas.hu/kozneveles/digitalis_koznevelesi_naptar) szerint a szakiskolában megszerezhető részszakképesítések interaktív vizsgatevékenységeinek időpontja 2024. június 10., a további vizsgatevékenységeket pedig június 21-ig kell megszervezni.

A 2020. május 31-ét megelőzően létesített tanulói jogviszony keretében a szakmai vizsgát a törvényben meghatározott rend szerint kell megszervezni és a tanulóra irányadó szakmai és vizsgakövetelmény szerinti tartalommal kell teljesíteni oly módon, hogy a szóbeli és a gyakorlati vizsgatevékenységet együttesen a projektfeladat keretében, az írásbeli vizsgatevékenységet az interaktív vizsgatevékenység keretében a szakképzésért felelős miniszter által kiadott központi írásbeli vizsgatétel alapján kell lebonyolítani. A kifutó képzések, valamint az új rendszerben indított szakiskolai képzések esetében a szakmai vizsgát, képesítő vizsgát 2025. december 31-éig az addig vizsgáztatást végző képzőintézményben is meg lehet szervezni.

2024-06-10 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>