Vissza

Tájékoztatás a következő szakképzési tanévben szükséges tankönyvekrőlJúnius 14-ig kell tájékoztatást adni a következő szakképzési tanévben szükséges tankönyvekről.

A szakképzésben tanulót (kiskorú tanuló esetén a kiskorú tanuló törvényes képviselőjét) a szakképző intézménynek az érintett, következő tanévet megelőző tanítási év végén, azaz a 2024/2025-ös tanévet illetően 2024. június 14-ig kell tájékoztatni azokról a tankönyvekről, tanulmányi segédletekről, taneszközökről, ruházati és más felszerelésekről, amelyekre a következő tanévben a szakképzésben való részvételhez szükség lesz, valamint a szakképző intézménytől kölcsönözhető tankönyvekről, taneszközökről és más felszerelésekről, továbbá arról is, hogy a szakképző intézmény milyen segítséget tud nyújtani az ezzel összefüggő kiadások csökkentéséhez.

Ezt a tájékoztatást szakképzésben felnőttképzési jogviszonyban szakmát tanuló, képzésben részt vevő személy esetében a felnőttképzési szerződés megkötésekor kell megtenni, a köznevelésben pedig a szülőket kell minderről tájékoztatni legkésőbb június 21-ig.

2024-06-11 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>