Vissza

Társadalmi egyeztetésen a köznevelési tanév rendjéről szóló rendeletTársadalmi egyeztetésen a 2024/2025 tanév rendjéről szóló BM-rendelet.

2024. június 10-én került ki a kormany.hu oldalra 2024/2025 tanév rendjéről szóló BM-rendelet tervezete. (Lásd: https://kormany.hu/dokumentumtar/a-2024-2025-tanev-rendjerol-szolo-bm-rendelet.)

Az előterjesztéshez fűzött hivatalos indoklás szerint a tanév, ezen belül a tanítási év rendjét a köznevelésért felelős miniszter minden évben, rendeletben állapítja meg. A jogszabály meghatározza a tanév, ezen belül a tanítási év rendjét, a tanítási év meghosszabbítását, a tanév szervezésével kapcsolatos feladatokat, így különösen a tanév kezdő és befejező napját, azt az időszakot, amelynek keretében az iskolai nevelés és oktatás folyik, a tanítási szünetek szervezésének időszakát és időtartamát, a felvételi kérelmek elbírálásának, az érettségi vizsga időszakát. A tervezetre az észrevételeket legkésőbb 2024. június 18-ig lehet megküldeni a kozigazgatasiegyeztetes@bm.gov.hu e-mailcímre.

2024-06-14 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>