Vissza

Adatszolgáltatás a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulókrólAz iskoláknak június 30-ig kell teljesíteni a lemorzsolódással kapcsolatos adatszolgáltatást.

Június 30-ig kell továbbítani a nevelési-oktatási intézményeknek a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók létszámát a 2023/2024-es tanév második félévére vonatkozóan a pedagógiai-szakmai szolgáltatást végző Oktatási Hivatal számára a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) kormányrendelet 44/J. §-ában foglalt adatok szerint összesítve, valamint az alkalmazott intézkedéseket feladatellátási helyenként összesített formában, évfolyamonkénti és tantárgyankénti bontásban.

A támogató rendszer segítségével azonosított figyelmeztető jelek alapján és a pedagógiai-szakmai szolgáltatás javaslatainak figyelembevételével a nevelési-oktatási intézmény olyan pedagógiai intézkedéseket alkalmaz, amelyek keretében korszerű, tanulóközpontú nevelési-oktatási eszközökkel, az iskolai sikerességet támogató együttműködésekkel segíti a tanuló előrehaladását, kiemelt figyelemmel a képességek, készségek kibontakoztatására, az esélyteremtést szolgáló tevékenységekre.

2024-06-25 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>