Vissza

Diákigazolvány-érvényesítő matrica megrendelése július 15-igA diákigazolványok érvényesítéséhez szükséges érvényesítő matricákat júli 15-ig kell megrendelni.

A 2024/2025-ös tanévre szóló köznevelési diákigazolvány érvényesítő matricák megrendelésének határideje 2024. július 15., azaz az matricákat a közreműködő köznevelési és szakképző intézmény is július 15-éig köteles megrendelni az adatkezelő által meghatározott módon. A matricák a www.oktatas.hu/oktig oldalon rendelhetők. A tanköteles tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31-ig, amely tanévben a tanuló a 16. életévét betölti.

Érdemes tudni, hogy 2023. szeptember 1. óta a tankötelezettség időtartama alatt, annak a tanévnek a végéig, amelyben a tanuló a tizenhatodik életévét betölti, a tanulói jogviszony igazolása a szülőtől, a törvényes képviselőtől vagy a tanulótól nem kérhető. Az ezt követő évtől a tanulói jogviszony érvényes diákigazolvánnyal igazolható. Ha ezen időtartamok alatt a tanulói jogviszony fennállása tekintetében a bíróság vagy közigazgatási hatóság eljárásában kétség merül fel, a bíróság vagy a hatóság megkeresheti a tanulói jogviszony igazolása céljából az Oktatási Hivatalt, a szakképzésben tanulók esetén pedig a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalt.

2024-07-06 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>