Vissza

Új duális képzési központot épít a Mercedes-Benz2017. szeptember 21-én letették a Mercedes-Benz duális képzési központjának alapkövét Kecskeméten, amely jövőre készül el. A központban a középfokú OKJ-s képzésben tanulószerződéssel részt vevő tanulókon kívül a felsőoktatási duális képzésben hallgatói munkaszerződéssel részt vevő hallgatók is elsajátíthatják a tanult szakma gyakorlati ismereteit.

 

2017. szeptember 21-én letették a Mercedes-Benz duális képzési központjának alapkövét Kecskeméten, amely jövőre készül el. A központban a középfokú OKJ-s képzésben tanulószerződéssel részt vevő tanulókon kívül a felsőoktatási duális képzésben hallgatói munkaszerződéssel részt vevő hallgatók is elsajátíthatják a tanult szakma gyakorlati ismereteit.


A 8000 négyzetméteresre tervezett központ több mint 3 milliárd forintba fog kerülni, amelyből a magyar állam is részt vállalt 622 millió forinttal. A tervek szerint 2018 szeptemberétől 175 középiskolás és 40 főiskolás diák fogja a duális képzés keretein belül a gyakorlatát végezni a központban. 2011-ben még csak három szakmában képzett a Mercedes, idéntől ez a szám hatra emelkedett, a felsőoktatási szakok száma is háromra bővült. Az oktatótermek belső képzéseknek, adminisztratív és gyártósori tréningeknek is helyet adnak majd, de a munkaerő toborzási és kiválasztási napok és az új munkavállalók gyártósori betanítása is a központban fog történni.

 

 

2017-10-03 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>