Vissza

Magyar diákok nyerték nemzetközi TeenTech Awards versenytAz ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumának tanulóiból álló csapat végzett az első helyen a kétezer diák részvételével zajló TeenTech Awards elnevezésű nemzetközi versenyen.

 

Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumának tanulóiból álló csapat végzett az első helyen a kétezer diák részvételével zajló TeenTech Awards elnevezésű nemzetközi versenyen.

A csapat tagjai Reményi Réka, Lipták Zoltán és Koczka Vencel 10. évfolyamos tanulók, akiket Regele György informatikai vezetőtanár és Regele Balázs, a BME Mechatronika Tanszékének munkatársa készített fel. A arany fokozatú innovációs minősítést elnyerő versenyzők egy mobiltelefonról vezérelhető okosházmodellel és egy vakokat segítő okosbottal pályáztak.

Az ünnepélyes díjátadóra 2017. október 12-én került sor András yorki herceg személyes meghívása alapján a Buckingham-palotában. A TeenTech a műszaki tudományok és a technológia területén alkotó fiatalokat fogja össze, akik innovatív ötleteiket és azok megvalósítását mutatják be a verseny keretében."

 

2017-10-18 | Dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>