Vissza

Az Európai Bizottság kezdeményezése a tanulószerződéses képzések fellendítéséreEgy sajtóközlemény szerint az Európai Bizottság kezdeményezést fogadott el a tanulószerződéses gyakorlati képzések fellendítésére Európában, amely megadja a színvonalas és hatékony tanulószerződéses gyakorlati képzés európai kereteit.

 

Egy sajtóközlemény szerint az Európai Bizottság kezdeményezést fogadott el a tanulószerződéses gyakorlati képzések fellendítésére Európában, amely megadja a színvonalas és hatékony tanulószerződéses gyakorlati képzés európai kereteit.

Egy széleskörű konzultáció eredményei alapján az ajánlás 14 olyan alapvető kritériumot határoz meg, amelyet a tagállamoknak és az érdekelteknek a minőségi és hatékony tanulószerződéses gyakorlati képzések kialakítása érdekében alkalmazniuk kell. A Bizottság a kapcsolódó uniós finanszírozás révén támogatja e kritériumok végrehajtását.

 

Ez a kezdeményezés hozzájárul a gyakornokok foglalkoztathatóságának és személyes fejlődésének előmozdításához, és ezáltal a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő, magas szintű képességekkel és képzettséggel rendelkező munkaerő biztosításához is. Jelenleg Európában mintegy 3,7 millióan vesznek részt tanulószerződéses gyakorlati képzésben.

2017-10-19 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>