Vissza

A szakképzési centrumok sávszélesítéseA Kormány nemrég határozatot fogadott el a digitális oktatáshoz szükséges iskolai sávszélesség biztosításáról, valamint a belső WiFi-hálózat kiépítéséről és működtetéséről, amely a Digitális Oktatási Stratégiához kapcsolódik.

 

A Kormány nemrég határozatot fogadott el a digitális oktatáshoz szükséges iskolai sávszélesség biztosításáról, valamint a belső WiFi-hálózat kiépítéséről és működtetéséről, amely a Digitális Oktatási Stratégiához kapcsolódik.

A fejlesztés keretében nem csak a köznevelés, hanem a szakképzés valamennyi feladatellátási helye számára is bevezetésre kerül a szélessávú internet, beleértve a nemzetgazdasági miniszter fenntartásában lévő 44 szakképzési centrum 380 tagintézményét és a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában lévő 47 agrárszakképző intézményt és 63 feladatellátási helyét is.

A fejlesztés megvalósításához, amelyet 2019. december 31-ig kell megvalósítani, az állam 4,37 milliárd forintot biztosít. A sávszélesség-fejlesztések eredményeként létrejövő hálózat folyamatos működtetésének, fenntartásának, menedzselésének feladatait a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség fogja ellátni.

2017-11-14 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>