Vissza

December 1. DIFER vizsgálat az első évfolyamos tanulóknak2017. december 1-jéig kell elvégezni azon első évfolyamos tanulók vizsgálatát az Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer, azaz a DIFER keretében, akiket az iskola eltérő ütemű fejlődésükből, fejlesztési szükségleteikből fakadó egyéni hátrányaik csökkentése, továbbá az alapkészségeik sikeres megalapozása és kibontakoztatása érdekében felmért.

 

 

 
2017. december 1-jéig kell elvégezni azon első évfolyamos tanulók vizsgálatát az Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer, azaz a DIFER keretében, akiket az iskola eltérő ütemű fejlődésükből, fejlesztési szükségleteikből fakadó egyéni hátrányaik csökkentése, továbbá az alapkészségeik sikeres megalapozása és kibontakoztatása érdekében felmért.


Az általános iskolák 2017. október 13-ig mérték fel előzetesen azon első évfolyamos tanulóik körét, akiknél az óvodai jelzések vagy a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján az alapkészségek fejlesztését hangsúlyosabban kell a későbbiekben támogatni, és ezért a tanító indokoltnak látja az azt elősegítő pedagógiai tevékenység megalapozásához a DIFER alkalmazását.


Az igazgatóknak 2017. október 27-ig kellett jelenteni az Oktatási Hivatalnak az érintett tanulók létszámát.

 

2017-11-27 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>