Vissza

Közeleg az írásbeli felvételi vizsgára való jelentkezés határidejeAz írásbeli felvételi vizsgára való jelentkezés megküldésének határideje 2017. december 8. A tanulók jelentkezése a központi írásbeli felvételi vizsgára közvetlenül a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézménybe történik.

 

Az írásbeli felvételi vizsgára való jelentkezés megküldésének határideje 2017. december 8. A tanulók jelentkezése a központi írásbeli felvételi vizsgára közvetlenül a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézménybe történik (az Arany János Tehetséggondozó Programra történő pályázat benyújtása esetén a pályázatban megjelölt intézménybe).

A köznevelésről szóló törvény értelmében a középiskolákban – külön jogszabály szerint szervezett – központi írásbeli felvételi vizsga szervezhető. Helyi felvételi vizsga csak központi írásbeli vizsga mellett, ahhoz kapcsolódva, és csak abban az esetben szervezhető, amennyiben a felvételi évét megelőző három év átlagában a jelentkezők száma több mint kétszeresen meghaladja a felvehető tanulók számát.


2017-12-05 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>