Vissza

Megjelent az oktatási, szakképzési és felnőttképzési törvények módosításaA 2017. december 18-i Magyar Közlönyben megjelent az egyes oktatási, szakképzési és felnőttképzési törvények és az azokkal összefüggő tárgyú törvények módosításáról szóló 2017. évi CXCII. törvény, amely összesen hét törvényt módosít, köztük a szakképzési hozzájárulásról, a szakképzésről, a köznevelésről, valamint a felnőttképzésről szóló törvényt.

 

A 2017. december 18-i Magyar Közlönyben megjelent az egyes oktatási, szakképzési és felnőttképzési törvények és az azokkal összefüggő tárgyú törvények módosításáról szóló 2017. évi CXCII. törvény, amely összesen hét törvényt módosít, köztük a szakképzési hozzájárulásról, a szakképzésről, a köznevelésről, valamint a felnőttképzésről szóló törvényt.

A módosítás létrehozza az ágazati készségtanácsokat, bevezeti a kamarai gyakorlati oktatói képzést és a mellék-szakképesítés fogalmát, lehetővé teszi a tanuló-előszerződés és a szakgimnázium 11-12. évfolyamán köthető tanulószerződés megkötését, hatályon kívül helyezi a főtevékenységként gyakorlati képzést folytatók fogalmát, illetőleg lehetővé teszi a modulzáró vizsgának a felnőttképzésbe történő beszámítását. Emellett belső képzésként ismeri el a nagyvállalatok beszállítói képzéseit, átalakítja a harminc órát nem meghaladó időtartamú képzések fogalmát, megszünteti a Felnőttképzési Szakértői Bizottságot és korrigálja a felnőttképzés szankciórendszerét.
A változások legnagyobb része 2018. január 1-jén lép hatályba.

2017-12-19 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>