Vissza

A körzethatárok kijelölése és a minősítési keretszámok közzétételeA megyeszékhely szerinti járási hivataloknak a kijelölt körzetekről február utolsó napjáig (2018. február 28-ig) kell tájékoztatni a települési önkormányzatokat, az illetékességi területén működő általános iskolákat, a tankerületi központokat, valamint a nemzetiségi önkormányzatot.

 

A megyeszékhely szerinti járási hivataloknak a kijelölt körzetekről február utolsó napjáig (2018. február 28-ig) kell tájékoztatni a települési önkormányzatokat, az illetékességi területén működő általános iskolákat, a tankerületi központokat, valamint a nemzetiségi önkormányzatot.

Egyetértés hiányában vagy körzethatár-módosítást kezdeményező javaslattétel esetén a megyeszékhely szerinti járási hivatalok a tankerületi központtal történt egyeztetést követően jelölik ki a felvételi körzeteket február utolsó napjáig. Amennyiben az egyeztetés nem vezetett eredményre, úgy az érintett körzet vonatkozásában adott véleményekről és oktatásszervezési adatokról az illetékes tankerületi központok részletes, írásbeli tájékoztatást adnak február utolsó napjáig az oktatásért felelős miniszter részére a döntés meghozatalához.


Az oktatásért felelős miniszter a következő naptári évre vonatkozóan ugyancsak minden év február utolsó napjáig teszi közzé az Emberi Erőforrások Minisztériuma hivatalos lapjában a pedagógus előmeneteli rendszerhez kapcsolódó, lebonyolítandó minősítő vizsgák és a minősítési eljárások számát, azaz a minősítési keretszámot, a minősítő vizsgák és a minősítési eljárások szervezésének központi szabályait, valamint a minősítési tervbe történő felvétel különös feltételeit.

2018-02-26 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>