Vissza

A Köznevelési és a Szakképzési Hídprogramokban részt vevő iskolák kijelöléseA tankerületi központ 2018. március 28-ig jelöli ki a Köznevelési Hídprogramokat a következő tanévtől megvalósító középfokú intézményeket és erről tájékoztatja az általános iskolákat.

 

A tankerületi központ 2018. március 28-ig jelöli ki a Köznevelési Hídprogramokat a következő tanévtől megvalósító középfokú intézményeket és erről tájékoztatja az általános iskolákat.

A tankerületi központ elsősorban a többcélú intézményként, összetett iskolaként, egységes iskolaként vagy közös igazgatású köznevelési intézményként működő, illetőleg az érettségi vizsgára felkészítő középfokú iskola jelöli ki a Köznevelési Hídprogramban való részvételre. Ugyancsak 2018. március 28-ig jelöli ki a szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter, valamint az agrárpolitikáért felelős miniszter a Szakképzési Hídprogramot a következő tanévtől megvalósító középfokú tagintézményt vagy intézményeket, és erről az állami intézményfenntartó központon keresztül tájékoztatja az általános iskolákat


Ha a tanköteles tanulót nem vették fel középfokú iskolába, az általános iskola tájékoztatást ad a Köznevelési és Szakképzési Hídprogramokról a szülőnek, és értesítést küld a tanulóról a tanuló állandó lakhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatalnak annak érdekében, hogy a tankötelezettség teljesítését figyelemmel tudja kísérni.

Kép forrása: www.tehetseg.hu

2018-03-27 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>