Vissza

A szerb nemzetiség köznevelési fejlesztési céljainak támogatásaA 2018. március 28-i Magyar Közlönyben jelent meg a kormányhatározat a magyarországi szerb nemzetiség köznevelési fejlesztési céljainak támogatásáról.

 

A 2018. március 28-i Magyar Közlönyben jelent meg a kormányhatározat a magyarországi szerb nemzetiség köznevelési fejlesztési céljainak támogatásáról.

A 2018. március 28-i Magyar Közlönyben jelent meg a kormányhatározat a magyarországi szerb nemzetiség köznevelési fejlesztési céljainak támogatásáról. A döntés értelmében a 2018 és 2020 között összesen 998 millió forint kerül biztosításra a Szerb Országos Önkormányzat számára különböző köznevelési fejlesztésekre.
A támogatás a szegedi Szerb Oktatási Központ létrehozására, a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Lórévi Általános Iskolája és Lórévi Óvodája épületének átalakítására és bővítésére, valamint a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda új tornaterem építésével történő bővítésére fordítható. Megtörténik ezeken kívül a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium homlokzati felújítása, iskolai udvarának felújítása, illetőleg Rózsa utcai Telephelye kollégiumi épületének felújítása is.

2018-04-04 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>