Vissza

Tájékoztató a szakmaszerkezeti vállalástételhezMár olvasható a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján az egyes szakképző iskolai fenntartók vállalástételéhez a 2019/20-as tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntés előkészítése kapcsán megfogalmazott tájékoztató.

 

Már olvasható a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján az egyes szakképző iskolai fenntartók vállalástételéhez a 2019/20-as tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntés előkészítése kapcsán megfogalmazott tájékoztató.


A következő tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntés is – megyékre, fővárosra és fenntartókra lebontva – tartalmazza valamennyi államilag támogatott iskolai rendszerű szakképzést, azaz a szakképesítéseket, a 9. évfolyamos szakgimnáziumi beiskolázás tekintetében az ágazatokat és a szakközépiskolában folyó érettségi vizsgára felkészítő kétéves képzést.


Változás, hogy a megyei fejlesztési és képzési bizottságok és az EMMI csupán két támogatási kategóriára tette meg javaslatát mégpedig, a korlátozottan támogatott (K) és a nem támogatott (N) kategóriára. A korlátozottan támogatott kategóriához tartozó keretszámok kialakításához a fenntartóknak mindegyik említett kategóriában lehetősége van az indítani kívánt képzések tekintetében vállalásaikat jelezni. További információk a https://www.nive.hu/mfkb2018/ oldalon.

2018-04-10 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>