Vissza

Április 20-ig kell felmérnie az iskoláknak a tankönyvigényeketAz iskola igazgatójának minden év április 20-áig kell felmérni, hogy hány tanulónak kell vagy lehet biztosítani a tankönyvellátást az iskolai könyvtárból, könyvtárszobából történő tankönyvkölcsönzés útján.

 

Az iskola igazgatójának minden év április 20-áig kell felmérni, hogy hány tanulónak kell vagy lehet biztosítani a tankönyvellátást az iskolai könyvtárból, könyvtárszobából történő tankönyvkölcsönzés útján.
Az iskola igazgatója a felmérés alapján megállapítja, hány tanuló esetében kell biztosítani az elsőtől a nyolcadik évfolyamig, továbbá a nemzetiségi nevelés-oktatásban és a gyógypedagógiai nevelés-oktatásban az ingyenes tankönyveket, valamint a normatív kedvezményt, továbbá tanulói térítési díj ellenében a nemzetiségi tankönyveket, illetőleg hány tanuló igényel és milyen típusú tankönyvtámogatást az előzőeken túl.


Az igényeket külön igénylőlapon lehet benyújtani, amelynek benyújtásával egyidejűleg be kell mutatni a normatív kedvezményre való jogosultságot igazoló iratokat vagy nyilatkozni kell a normatív kedvezményre való jogosultság későbbi időpontban történő igazolásáról.

 

2018-04-19 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>