Vissza

Fenntarthatósági témahétA 2018. április 23. és 27. közötti hét a fenntarthatósági témahét az iskolákban. A projektoktatást lehetővé tevő témaheteket a 2018/2018-estanítási évben az oktatásért felelős miniszter a tanév rendjéről szóló rendeletben hirdette meg. A nevelőtestület és az intézményvezető döntése alapján a pedagógiai program tartalmazza az iskolában alkalmazott sajátos pedagógiai módszereket, beleértve a projektoktatást is.

 

A 2018. április 23. és 27. közötti hét a fenntarthatósági témahét az iskolákban. A projektoktatást lehetővé tevő témaheteket a 2018/2018-estanítási évben az oktatásért felelős miniszter a tanév rendjéről szóló rendeletben hirdette meg. A nevelőtestület és az intézményvezető döntése alapján a pedagógiai program tartalmazza az iskolában alkalmazott sajátos pedagógiai módszereket, beleértve a projektoktatást is.

A projektoktatás során a témaegységek feldolgozása, a feladat megoldása a tanulók érdeklődésére, a tanulók és a pedagógusok közös tevékenységére, együttműködésére épül a probléma megoldása és az összefüggések feltárása útján. A nevelési-oktatási intézmény a munkatervében meghatározott módon részt vehet a témahetekhez kapcsolódó programokon, továbbá a tantervben előírt, az adott témával összefüggő tanítási órákat, foglalkozásokat a témahét keretében megszervezheti.

2018-04-24 | Dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>