Vissza

Magyar diákok sikere a kémiai diákolimpián



A 22 ország és a 135 diák részvételével lezajlott Mengyelejev Kémiai Diákolimpia nehézsége meghaladja a Nemzetközi Kémiai Diákolimpia szintjét, amelyen a magyar diákok hat érmet szereztek.

 

A 22 ország és a 135 diák részvételével lezajlott Mengyelejev Kémiai Diákolimpia nehézsége meghaladja a Nemzetközi Kémiai Diákolimpia szintjét, amelyen a magyar diákok hat érmet szereztek. A versenyt 2018. április 22. és 29. között 52. alkalommal rendezték meg, amelyen már korábban is szép eredménnyel szerepeltek a magyar fiatalok.


Ezüstérmet szerzett Sajgó Mátyás (miskolci Földes Ferenc Gimnázium), Botlik Bence (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium) és Arany Eszter (veszprémi Lovassy László Gimnázium). Bronzéremmel pedig Boros Dániel (budapesti Fazekas Mihály Gimnázium), Juhász Benedek (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium) és Czakó Áron (a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium) tért haza.


A magyar csapat válogatóját és előkészítőjét – a nemzeti tanulmányi versenyek legjobbjai közül válogatva – az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Kémiai Intézete végezte.

2018-05-07 | Dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>