Vissza

Kijelölték a Szakképzési Hídprogramban részt vevő iskolákatA köznevelésről szóló törvény alapján a Szakképzési Hídprogramban közreműködő intézményeket a szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter jelöli ki, míg a agrárpolitikáért felelős miniszter az általa fenntartott szakképző iskolák tekintetében teszi meg a kijelölést, mindkét esetben a társadalmi felzárkózásért felelős miniszter egyetértésével és az oktatásért felelős miniszter véleményének kikérésével.

 


A köznevelésről szóló törvény alapján a Szakképzési Hídprogramban közreműködő intézményeket a szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter jelöli ki, míg a agrárpolitikáért felelős miniszter az általa fenntartott szakképző iskolák tekintetében teszi meg a kijelölést, mindkét esetben a társadalmi felzárkózásért felelős miniszter egyetértésével és az oktatásért felelős miniszter véleményének kikérésével.

A minap jelent meg a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján (www.nive.hu) 2018/2019-es tanévben Szakképzési Hídprogramban való közreműködésre kijelölt intézményekről szóló tájékoztató.
Összesen 119 szakképzési centrum, illetőleg tagintézménye, valamint 9 nem állami fenntartású intézmény került kijelölésre. Az a tanuló, aki annak a tanévnek a végéig, amelyben betölti a tizenötödik életévét, és legfeljebb hat általános iskolai évfolyamot végzett el sikeresen, további tanulmányait a Szakképzési Hídprogramban folytatja.

2018-05-08 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>