Vissza

Országos mérés, értékelésA 2017/2018-as tanév rendjéről szóló rendelet értelmében 2018. május 23. az országos mérés, értékelés napja.

 

A 2017/2018-as tanév rendjéről szóló rendelet értelmében 2018. május 23. az országos mérés, értékelés napja. Az Oktatási Hivatal a mérés, értékelést ezen a napon szervezi meg az országos szakértői névjegyzékben szereplő szakértők bevonásával. A mérés napja tanítási napnak minősül, amelyet az érintett tanulók a mérésben való részvétellel teljesítenek, további kötelező tanórai foglalkozás a művészeti és a testnevelés órák kivételével számukra nem szervezhető.


A hatodik, a nyolcadik és a tizedik évfolyamon a matematikai alapkészségek vizsgálatához szükséges mérőeszközt az adott nemzetiség nyelvén is rendelkezésre kell bocsátani azokban az iskolákban, amelyekben a matematika tantárgyat az adott nemzetiség nyelvén oktatják, és a mérést az adott nemzetiség nyelvén bonyolítják le. A méréshez szükséges adatokat az érintett nevelési-oktatási intézmények az Oktatási Hivatal részére 2017. november 25-ig küldték meg, az Oktatási Hivatal által meghatározott módon.

2018-05-23 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>