Vissza

Közeleg a kamarai garanciavállalás határidejeA gazdasági kamara feladata, hogy elősegítse a tanulószerződés megkötését. Ha megfelelő képzőhely biztosított és így köthető tanulószerződés, a tanuló gyakorlati képzése a szakközépiskola kilencedik évfolyamának összefüggő gyakorlatától kezdődően, kizárólag ennek keretében szervezhető meg. Ha a gazdasági kamara igazolást ad ki az iskola számára arról, hogy részéről nem biztosított a megfelelő képzőhely, akkor a szakképző iskola gondoskodik a tanuló gyakorlati képzéséről.

 

A gazdasági kamara feladata, hogy elősegítse a tanulószerződés megkötését. Ha megfelelő képzőhely biztosított és így köthető tanulószerződés, a tanuló gyakorlati képzése a szakközépiskola kilencedik évfolyamának összefüggő gyakorlatától kezdődően, kizárólag ennek keretében szervezhető meg. Ha a gazdasági kamara igazolást ad ki az iskola számára arról, hogy részéről nem biztosított a megfelelő képzőhely, akkor a szakképző iskola gondoskodik a tanuló gyakorlati képzéséről.


A gazdasági kamara minden év június 15-ig, de legkésőbb a folyó tanév összefüggő szakmai gyakorlatának kezdete előtt kiadja az igazolást – a már megkötött tanulószerződés hatályosságának figyelembevételével. Ha a tanulószerződés megszűnését követően nem biztosított a megfelelő képzőhely, a gazdasági kamara kiállítja az igazolást az iskola számára. Az igazolás az abban meghatározott tanév végéig vagy visszavonásig érvényes. Ha az igazolás kiállítását követően, az abban megjelölt időpontot megelőzően a tanuló tanulószerződést köt, a gazdasági kamara visszavonja az igazolást.

2018-06-13 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>