Vissza

Elérhetők a szakképzési kerettantervek Word változataiA Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal ezúttal is megjelentette az új és a módosított szakképzési kerettantervek Word változatát iskolatípusonként és szakképesítésenként a honlapján letölthető formában, amely nagyban elősegíti a könnyebb alkalmazás és adaptálást a szakképző iskolák számára.

 

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal ezúttal is megjelentette az új és a módosított szakképzési kerettantervek Word változatát iskolatípusonként és szakképesítésenként a honlapján letölthető formában, amely nagyban elősegíti a könnyebb alkalmazás és adaptálást a szakképző iskolák számára.


A változások eredetileg a Magyar Közlöny 107. számában jelentek meg 2018. július 9-én az 5/2018. (VII. 9.) ITM rendeletben. Az összesen 178 kerettantervet érintő változások elsősorban a szakgimnáziumi képzéshez kapcsolódóan 2018. január 1-jén hatályba lépett törvénymódosítással függenek össze, amelyben a kerettanterv módosításával a szakmai óraszámok átrendeződtek. A közismereti óraszámok változását a szakképzési kerettanterv nem tartalmazza.


A szakképzési kerettantervek Word formátumban a www.nive.hu oldalon a Szakképzési dokumentumok/Szakképzési kerettantervek - központi programok linken elérhetőek el. A változatlan szakképzési kerettantervek a 2016. szeptember 1-jétől alkalmazandó kerettanterveket tartalmazó linken érhetők el.

2018-07-24 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>