Vissza

Megjelent az átdolgozott szakképzési tanfelügyeleti kézikönyv2018. július 25-én hozta nyilvánosságra az Oktatási Hivatal a honlapján a szakképző intézményekben alkalmazandó tanfelügyeleti kézikönyv átdolgozott változatát. Az emberi erőforrások minisztere által 2018. július 18-án jóváhagyott kézikönyv nagy hiányt pótol, ugyanis a korábbi szakképzési tanfelügyeleti kézikönyvek kevésbé voltak alkalmazhatók a tanfelügyeleti ellenőrzések során.

 

2018. július 25-én hozta nyilvánosságra az Oktatási Hivatal a honlapján a szakképző intézményekben alkalmazandó tanfelügyeleti kézikönyv átdolgozott változatát. Az emberi erőforrások minisztere által 2018. július 18-án jóváhagyott kézikönyv nagy hiányt pótol, ugyanis a korábbi szakképzési tanfelügyeleti kézikönyvek kevésbé voltak alkalmazhatók a tanfelügyeleti ellenőrzések során.

2018. szeptember elsejétől az Európai Szakképzési Minőségbiztosítási Referencia Keretrendszere (EQAVET) alapján átdolgozott kézikönyvben foglaltak szerint valósulnak meg a tanfelügyeleti látogatások a szakképző iskolákban. Az ellenőrzéseket egyébként legalább ötévente egyszer el kell végezni, fenntartótól és intézménytípustól függetlenül minden köznevelési intézményben. Az ellenőrzés feladata és célja, hogy a pedagógusok, az intézményvezetők, valamint az intézmények értékelésén keresztül támogassa a nevelési-oktatási intézmények szakmai fejlődését.

A szakképző intézményekben alkalmazandó tanfelügyeleti kézikönyv átdolgozott változatát www.oktatas.hu/kiadvanyok linkről lehet letölteni.

A szakképzés tanfelügyeleti rendszeréről és az átdolgozott tanfelügyeleti kézkiönyv értelemzéséről, gyakorlati alkalmazásáról szól részletes szakmai anyagunk, a Pedagógiai-szakmai ellenőrzési segédlet iskolaigazgatóknak, tanároknak, tanítóknak című online segédlet.

Még nem előfizetőnk? Próbálja ki díjmentesen!

2018-07-26 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>