Vissza

Információk a tanfelügyeleti ellenőrzéssel kapcsolatbanAz Oktatási Hivatal a honlapján (www.oktatas.hu) megjelentetett tájékoztatójában hozta nyilvánosságra, hogy 2019-ben 2877 olyan intézményben kerül sor intézményellenőrzésre, amely intézmény vezetőjének 2019 végéig lezárul a vezetői ellenőrzése, és korábban nem került még sor intézményi ellenőrzésre.

 

Az Oktatási Hivatal a honlapján (www.oktatas.hu) megjelentetett tájékoztatójában hozta nyilvánosságra, hogy 2019-ben 2877 olyan intézményben kerül sor intézményellenőrzésre, amely intézmény vezetőjének 2019 végéig lezárul a vezetői ellenőrzése, és korábban nem került még sor intézményi ellenőrzésre.

A tanfelügyeleti terv megvalósítása során 2228 vezető esetében kerül sor pedagógiai-szakmai ellenőrzésre, és 792 pedagógus tanfelügyeletét is megszervezi jövő évben a Hivatal. Elsősorban azok ellenőrzésére kerül sor, akik még nem vettek részt minősítési eljáráson, és nem volt országos pedagógiai-szakmai ellenőrzésük sem, továbbá olyan intézményekben – főleg általános iskolákban és szakképző intézményekben – tanítanak, ahol a tanulók legalább 40 százaléka lemorzsolódással veszélyeztetett.


Az intézmények a tanfelügyelettel és önértékeléssel kapcsolatos kérdéseket, kérvényeket a területileg illetékes Pedagógiai Oktatási Központoknak (POK) küldhetik. Az Oktatási Hivatal korábban elektronikus levélben értesítette a 2019. évi országos pedagógiai-szakmai ellenőrzési tervbe bekerült intézményeket, vezetőket, pedagógusokat.

2018-07-31 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>