Vissza

Két diákolimpián is remekeltek a magyar fiatalokA 29. Nemzetközi Biológia Diákolimpián (International Biology Olympiad – IBO) három ezüstérmet és egy bronzérmet szereztek a magyar diákok a következő megoszlásban: Vizkeleti Péter ezüstérem, Tomcsányi Kinga ezüstérem, Ótott Péter ezüstérmet, Boros Dániel bronzérem.

 

Minden színből hozott a magyar csapat az 50. Nemzetközi Kémiai Olimpiáról

A 29. Nemzetközi Biológia Diákolimpián (International Biology Olympiad – IBO) három ezüstérmet és egy bronzérmet szereztek a magyar diákok a következő megoszlásban: Vizkeleti Péter ezüstérem, Tomcsányi Kinga ezüstérem, Ótott Péter ezüstérmet, Boros Dániel bronzérem.

Az 50. jubileumi Nemzetközi Kémiai Diákolimpián is négy érmet hozhattak haza a magyar fiatalok, amelyet az első kémiai diákolimpiát rendező ország utódai, Csehország és Szlovákia közösen szervezett meg. A 76 ország tanulóinak részvételével zajló eseményen Sajgó Mátyás, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója aranyérmet, Botlik Bence, az ELTE Apáczai Csere János Gimnáziumból ezüstérmet, Arany Eszter, a veszprémi Lovassy László Gimnázium bronzérmet és Czakó Áron, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanulója ugyancsak bronzérmet szerzett. A vasárnap befejeződött verseny nem hivatalos rangsorában Magyarország a 10. helyen végzett. A magyar csapatot az ELTE Kémiai Intézete készítette fel.

Fotó forrása: www.apaczai.elte.hu

2018-07-31 | Dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>