Vissza

Komplex iskolafejlesztési program indulA múlt héten Miskolcon tartott regionális szakképzési és felnőttképzési tanévnyitón Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bejelentette, hogy komplett iskolafejlesztési program indul, „21. századi szakképző iskolák” néven, annak érdekében, hogy megújuljanak egy-egy város szakképző intézményei.

 

A múlt héten Miskolcon tartott regionális szakképzési és felnőttképzési tanévnyitón Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bejelentette, hogy komplett iskolafejlesztési program indul, „21. századi szakképző iskolák” néven, annak érdekében, hogy megújuljanak egy-egy város szakképző intézményei.

Ennek keretében újgenerációs szakképző iskolák jönnek létre, amely a szakképző iskolák teljes körű tartalmi és infrastrukturális megújítását is jelenti. Miskolcon mintegy 6,5 milliárd forintos támogatással valósulhat meg az a pilot projekt, amelynek keretében kompletten átstrukturálják, átalakítják a szakképzés rendszerét. A leendő újgenerációs szakképző intézményeket modern épített infrastruktúra és modern eszközök jellemzik, ahol kompetens szakmai tanárokkal olyan képzést biztosítanak majd a fiatalok számára, amelyre a piacnak szüksége van.

Az első fejlesztést látványos 3D-s filmmel mutatták be. A virtuális világba való belépéssel, a Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnázium leendő, megújult termei, laborjai elevenedtek meg.

2018-09-11 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>