Vissza

Országos konferencia az idegennyelvoktatás-felmérés eredményeiről2018. október 4-én az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az Oktatási Hivatal szakmai konferencián mutatja be a nyelvoktatás-felmérési kutatás eredményeit.


 
2018. október 4-én az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az Oktatási Hivatal szakmai konferencián mutatja be a nyelvoktatás-felmérési kutatás eredményeit.

Országos konferencián ismertetésre kerülő, az idegen nyelvek oktatásának fejlesztését célzó kutatást az Oktatási Hivatal az Eötvös Loránd Tudományegyetem kutatóinak bevonásával valósította meg.

A 170 köznevelési intézmény részvételével zajló kutatás célja az volt, hogy az idegennyelv-oktatás hatékonyságának fejlesztése érdekében az oktatásirányítás pontos képet kapjon a köznevelésben folyó nyelvoktatás tartalmi és szervezési kereteiről, a nyelvtanulás osztálytermi folyamatairól, valamint a nyelvtanárok, a tanulók és az intézmények attitűdjeiről.
Az idegennyelvoktatás-felmérés eredményeit bemutató, összesen 235 oldalas kutatási jelentés elolvasható az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu).

 

2018-10-09 | Dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>