Vissza

Október elejétől április végéig köthetnek tanuló-előszerződést a szakképzésbe készülőkA szakképzésről szóló törvény az idei tanévtől ad lehetőséget arra, hogy a tanuló az első szakképzési évfolyamot megelőző évfolyamon ún. tanuló-előszerződést kössenek. Ilyen kontraktust az októbertől áprilisig tartó időszakban a tanulószerződéssel nem rendelkező tanuló köthet egy gyakorlati képzést nyújtó véggel, vállalattal vagy egyéb szervezettel.

 


 
A szakképzésről szóló törvény az idei tanévtől ad lehetőséget arra, hogy a tanuló az első szakképzési évfolyamot megelőző évfolyamon ún. tanuló-előszerződést kössenek. Ilyen kontraktust az októbertől áprilisig tartó időszakban a tanulószerződéssel nem rendelkező tanuló köthet egy gyakorlati képzést nyújtó véggel, vállalattal vagy egyéb szervezettel.

A tanuló-előszerződés célja, hogy már a szakképzési évfolyamot megelőzően is szoros kapcsolat alakulhasson ki a tanuló és a gyakorlati képzést szervező szervezet között, amely elősegíti a tanuló duális szakképzésben történő részvételét, a gazdálkodó szervezetek gyakorlati képzési helyeinek feltöltését.

Az iskolán kívüli gyakorlati képző szervezet és a tanuló a tanuló-előszerződés megkötésével arra vállalnak kötelezettséget, hogy a gyakorlati képzés céljából később a szakképzési évfolyamon tanulószerződést kötnek.

2018-10-09 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>