Vissza

Meghívó pedagógiai-pszichológiai konferenciára Bagdy EmőkévelSzeretettel várjuk konferenciánkra, amelynek címe: Középpontban: a pedagógus. November 20-án a Lurdy Házban Bagdy Emőkével.

 

Szeretettel várjuk konferenciánkra, amelynek címe: Középpontban: a pedagógus. November 20-án a Lurdy Házban Bagdy Emőkével.

A pedagógus munkaeszköze a személyisége. A pedagógus folyamatosan a középpontban áll, kirakatba teszi magatartását, viselkedését, kommunikációját és gesztusait, ezzel viselkedési mintákat és problémamegoldó stratégiákat szolgáltat.
A jó pedagógust meghatározó számtalan összetevő közül, az egyik legfontosabb a személyiségének befolyásoló és formáló ereje a gyermeki személyiség hatékony fejlesztésében. A gyermekek jellemformálásában, testi és lelki fejlesztésében csak az a nevelő tud eredményes lenni, aki képes önmagát fejleszteni, követendő, pozitív mintát mutatni.

Azonban a figyelő szemek látják a feszültséget, a szorongást, a belefáradást, a konfliktusokat és a stressz számtalan jelét is!

Kiégés, alulmotiváltság, elfáradás. Elvárások, adminisztratív feladatok, statisztikák, megfelelési kényszer. Konfliktusok a szülőkkel, a kollégákkal, az otthoniakkal, önmagukkal. Stressz, stressz, stressz.

Hogyan regenerálódjunk? Kivel és hogyan működjünk együtt? Hogyan állítsuk szolgálatunkba a stresszt? Lelki egészségünk megóvásának és ápolásának eszközei, technikái.
A naprakész pszichológiai tudás átadása mellett a nevelők mentálhigiénés támogatását tűztük ki célul az idei pedagógiai-pszichológiai konferenciánkon.

November 20-án középpontban: a pedagógus!

2018-10-16 | Iskolaszolga.hu | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>