Vissza

Tájékoztatás a felvételiről és közzétételi listaAz általános iskoláknak október 31-ig kell szóban tájékoztatni a nyolcadik évfolyamos tanulókat a felvételi eljárás rendjéről és a hetedik évfolyamra járó tanulók szüleit arról, hogy gyermekük iskoláztatásával kapcsolatos kérdésben a szülőknek közösen kell dönteniük, valamint arról, hogy ha az iskolaválasztással kapcsolatban a szülők között vita van, annak eldöntése a gyámhatóság hatáskörébe tartozik, és gyermekük felvételi lapjait az általános iskolának a gyámhatósági döntés szerint kell továbbítania.

 


 
Az általános iskoláknak október 31-ig kell szóban tájékoztatni a nyolcadik évfolyamos tanulókat a felvételi eljárás rendjéről és a hetedik évfolyamra járó tanulók szüleit arról, hogy gyermekük iskoláztatásával kapcsolatos kérdésben a szülőknek közösen kell dönteniük, valamint arról, hogy ha az iskolaválasztással kapcsolatban a szülők között vita van, annak eldöntése a gyámhatóság hatáskörébe tartozik, és gyermekük felvételi lapjait az általános iskolának a gyámhatósági döntés szerint kell továbbítania.

Ugyancsak október 31. az úgynevezett közzétételi lista megküldésének a határideje az újonnan létrejött iskolák esetében, amelynek tartalmi követelményeit a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) kormányrendelet határozza meg.

2018-10-29 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>