Vissza

Balog Zoltán: jelentősen csökkennek a tanfelügyelettel járó terhek2016-tól három évig nem esnek tanfelügyelet hatálya alá a minősített pedagógusok - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán az Országjárás az oktatásról elnevezésű programsorozat első fórumán, Miskolcon.

 

A több mint száz pedagógus, intézményvezető, valamint diákok részvételével tartott megbeszélésen a miniszter elmondta: a köznevelés átalakításánál szükség van belső korrekciókra, ezért tartja fontosnak a párbeszédet a pedagógusokkal.     

A fórumot követő sajtótájékoztatón a tárcavezető kijelentette: a pedagógusokkal együtt szeretnének javítani a rendszeren, a tanárok, tanítók megbecsülését fontosnak tartja a kormány, ezt jelentős béremeléssel is kifejezte.     

A miniszter bejelentette azt is, hogy 77 ezer informatikai eszközt juttatnak el az iskolákba a következő hónapban.    

Közölte, hogy a fórum résztvevői tapssal fogadták azt a bejelentését, miszerint a minősítés rendszerében csökkennek a pedagógusok terhei. "Azokat a tanfelügyeleti vizsgálatokat, amelyek a minősített tanárokat érintik", 2016-tól eltörlik. Ez több mint kilencezer pedagógust érint, nekik "könnyebb lesz az életük", az ő esetükben három évig nem kerül sor tanfelügyeletre - tette hozzá.     

A kormány nemcsak kíváncsi a pedagógusok problémáira, hanem arra törekszik, hogy velük együtt oldja meg azokat - jelentette ki a miniszter, aki emlékeztetett arra, hogy már aláírt egy olyan útmutatót, amely a bürokrácia csökkenéséről szól.     

A következő lépéséket a köznevelési kerekasztal kereteiben beszélik majd meg - tette hozzá.

2016-01-28 | mti | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>