Vissza

A központi írásbeli felvételit szervező iskolák jegyzékeAz Oktatási Hivatal 2018. november 16-ig teszi közzé a hatodik és nyolcadik évfolyamos gimnáziumi központi írásbeli felvételi vizsgát szervező gimnáziumok, továbbá a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények jegyzékét.

 Az Oktatási Hivatal 2018. november 16-ig teszi közzé a hatodik és nyolcadik évfolyamos gimnáziumi központi írásbeli felvételi vizsgát szervező gimnáziumok, továbbá a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények jegyzékét.

A köznevelésről szóló törvény értelmében a középiskolában központi írásbeli felvételi vizsga szervezhető. Ha a középfokú iskola felvételt hirdet, a felvételi kérelmekről gimnázium, szakgimnázium esetén a tanulmányi eredmények és a központi írásbeli vizsga eredménye, vagy gimnázium, szakgimnázium esetén a tanulmányi eredmények, a központi írásbeli vizsga és a szóbeli vizsga eredményei alapján dönthet.


A központi írásbeli vizsgán elért eredményt minden olyan gimnázium, szakgimnázium köteles elfogadni, amelyik előírta az adott központi írásbeli vizsgán való részvételt, függetlenül attól, hogy a jelentkező melyik iskolában vett részt a vizsgán.

2018-11-15 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>