Vissza

Megjelent az ágazati készségtanácsokról szóló kormányrendeletA Magyar Közlöny 2018. november 23-i számában jelent meg az ágazati készségtanácsokról szóló 213/2018. (XI. 22.) kormányrendelet. Az ágazati készségtanácsok feladata a javaslattétel a szakképzés és felnőttképzés tartalmi szerkezetének folyamatos fejlesztésére és korszerűsítésére.

 A Magyar Közlöny 2018. november 23-i számában jelent meg az ágazati készségtanácsokról szóló 213/2018. (XI. 22.) kormányrendelet. Az ágazati készségtanácsok feladata a javaslattétel a szakképzés és felnőttképzés tartalmi szerkezetének folyamatos fejlesztésére és korszerűsítésére.

Az ágazati készségtanácsok folyamatosan figyelemmel kísérik a saját ágazatukban a szakképzési szerkezet fejlesztését, a gazdasági, munkaerő-piaci, technikai-technológiai folyamatokat, és ennek alapján javaslatot tehetnek egyrészt az Országos Képzési Jegyzék módosítására, az abban szereplő szakképesítések képzési tartalmainak korszerűsítésére.


Az ágazati készségtanács működésének koordinálását és a működés feltételeinek biztosítását a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara látja el. Az új rendelet az ágazati készségtanácsok számát, az általuk képviselt ágazatokat, valamint működésük szabályait határozza meg.

2018-11-27 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>