Vissza

Új vezetője van a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalnak2019. január 1-jétől Kucsák László a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, akit Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nevezett ki határozatlan időre.

 

2019. január 1-jétől Kucsák László a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, akit Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nevezett ki határozatlan időre.

Kucsák László eddig a szakképzési rendszer fejlesztéséért felelős miniszteri biztosaként tevékenykedett, pedagógus végzettségű, két évtizeden át látott el intézményvezetői feladatokat is. Korábban a Fővárosi Közgyűlés Oktatási Bizottságának alelnöke, parlamenti képviselőként az Oktatási Bizottság tagja, és a Kulturális Bizottság alelnöke is volt.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal középirányító szervként támogatja a szakképzési centrumok működését. A Hivatal élén eddig (lényegében a jogelőd Nemzeti Szakképzési Intézet 1990-es megalakulásától kezdődően) főigazgató állt, változás tehát, hogy ez év elejétől elnöki státuszban lévő személy vezeti a szervezetet.

2019-01-22 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>