Vissza

Értesítés a félévi tanulmányi eredményekrőlAz iskoláknak 2019. február 1-jéig (péntekig) kell értesíteni a tanulókat, illetőleg kiskorú tanuló esetén a szülőket a 2018/2019-es tanév első félévben elért tanulmányi eredményekről. Az értesítést ettől a naptól számított öt munkanapon belül kell megküldeni.

 Az iskoláknak 2019. február 1-jéig (péntekig) kell értesíteni a tanulókat, illetőleg kiskorú tanuló esetén a szülőket a 2018/2019-es tanév első félévben elért tanulmányi eredményekről. Az értesítést ettől a naptól számított öt munkanapon belül kell megküldeni.

A tanuló félévi osztályzatáról a szülőt az értesítőben (az ellenőrzőben) kiállított félévi értesítőben kell tájékoztatni. Ha a tantárgy oktatása félévkor fejeződik be, a tanuló osztályzatát az év végi bizonyítványban is fel kell tüntetni. Az értesítő (ellenőrző) a tanuló magatartásáról, szorgalmáról, évközi és félév végi tanulmányi eredményéről szóló tájékoztatásra, a hiányzások igazolására, valamint az iskola és a szülő kölcsönös tájékoztatására szolgál. A 2018/2019-es tanév első féléve a tanév rendjéről szóló rendelet értelmében 2019. január 25-én ért véget.

A félévi értékelés és minősítés jogszabályi előírásairól, valamint a félévkor esedékes teendőkről részletes cikket olvashat az Iskolaszolga című folyóirat aktuális számában.

2019-01-31 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>