Vissza

A tanulói jelentkezési adatlapok módosítása2019. március 21-én és 22-én van lehetőség a tanulói jelentkezési adatlapok módosítására az általános iskolában a középfokú felvételi eljárás keretében. A középfokú iskolai felvételi kérelmet az Oktatási Hivatal által kiadott jelentkezési lap és tanulói adatlap felhasználásával kell benyújtani a középfokú iskolába és a Felvételi Központba.

 

2019. március 21-én és 22-én van lehetőség a tanulói jelentkezési adatlapok módosítására az általános iskolában a középfokú felvételi eljárás keretében. A középfokú iskolai felvételi kérelmet az Oktatási Hivatal által kiadott jelentkezési lap és tanulói adatlap felhasználásával kell benyújtani a középfokú iskolába és a Felvételi Központba. Az általános iskola a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott fenti időszakban egy alkalmat köteles biztosítani ahhoz, hogy a tanuló és a szülő közösen módosíthassa a tanulói adatlapot.


A módosítás a módosító tanulói adatlap kitöltésével történik. A módosítás során új középfokú iskola nem jelölhető meg, a beírt tanulmányi területek nem törölhetők, azonban az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon feltüntetett középfokú iskolához újabb tanulmányi terület írható be, továbbá az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható. Új tanulmányi terület csak az eredeti tanulói adatlapon szereplő, érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg.

2019-03-19 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>