Vissza

Zárul a tanulók fizikai állapotfelméréseA köznevelésről szóló törvény értelmében az országos mérés, értékelés keretében a tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálatát az iskoláknak – az 1-4. évfolyamon, valamint a felnőttoktatásban tanulók kivételével – a nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulók esetében kell megszervezniük.

 


 
A köznevelésről szóló törvény értelmében az országos mérés, értékelés keretében a tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálatát az iskoláknak – az 1-4. évfolyamon, valamint a felnőttoktatásban tanulók kivételével – a nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulók esetében kell megszervezniük. A tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálatára a 2018/2019-es tanévben január 9. és április 27. között kerülhetett sor.

A Magyar Diáksport Szövetség által 2013-ban elindított T.E.S.I. elnevezésű kiemelt projekt egyik kutatás-fejlesztési feladata volt, hogy létrehozza a magyar iskolarendszerben egységesen működtethető, egészségközpontú fittségmérési-értékelési rendszert. Az új fizikai fittségmérési rendszer a NETFIT, vagyis a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt elnevezést kapta. A mérés eredményeit az érintett nevelési-oktatási intézmények 2019. május 31-jéig töltik fel az ún. NETFIT® rendszerbe.

2019-04-25 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>