Vissza

Május 6-tól lehet rendkívüli felvételi eljárást kiírni2019. május 6. és augusztus 31. között írhat ki a középfokú iskola igazgatója rendkívüli felvételi eljárást a középfokú felvételi eljárás keretében, a felvételi döntésekről szóló értesítések megtörténte után a következő tanév első napjáig. A kiírást meg kell küldeni a székhely szerint illetékes járási hivatalnak, továbbá az Oktatási Hivatalnak, amely a megküldött és összesített adatokat a honlapján közzéteszi.

 2019. május 6. és augusztus 31. között írhat ki a középfokú iskola igazgatója rendkívüli felvételi eljárást a középfokú felvételi eljárás keretében, a felvételi döntésekről szóló értesítések megtörténte után a következő tanév első napjáig. A kiírást meg kell küldeni a székhely szerint illetékes járási hivatalnak, továbbá az Oktatási Hivatalnak, amely a megküldött és összesített adatokat a honlapján közzéteszi.

A rendkívüli felvételi eljárásban új jelentkezési lapot kell benyújtani a felvételt meghirdető iskola által meghatározott formában és időpontig. A rendkívüli felvételi eljárásban több jelentkezési lap is benyújtható, de egy jelentkezési lapon csak egy iskola jelölhető meg. A felvételi kérelmekről az iskola igazgatója dönt.

Abban az esetben, ha az általános felvételi eljárás keretében a középfokú iskolába az adott osztályba felvehető tanulói létszám kevesebb, mint kilencven százalékát sikerült betölteni, a rendkívüli felvételi eljárást ki kell írni május 6-tól legkésőbb május 17-ig.

2019-05-02 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>