Vissza

Idegen nyelvi mérés2019. május 20-ig kell elvégezni az idegen nyelvi mérést a hatodik és a nyolcadik évfolyamon az angol vagy német nyelvet idegen nyelvként tanulók körében. A nyelvi mérését az iskola pedagógusai a célnyelvi mérésben részt vevő tanulók kivételével végzik el az Oktatási Hivatal által az iskolákhoz eljuttatott mérőeszközök alkalmazásával. Ehhez a tanulók idegen nyelvi szövegértési készségeit vizsgáló mérőeszközöket a Hivatal készíti el.

 2019. május 20-ig kell elvégezni az idegen nyelvi mérést a hatodik és a nyolcadik évfolyamon az angol vagy német nyelvet idegen nyelvként tanulók körében. A nyelvi mérését az iskola pedagógusai a célnyelvi mérésben részt vevő tanulók kivételével végzik el az Oktatási Hivatal által az iskolákhoz eljuttatott mérőeszközök alkalmazásával. Ehhez a tanulók idegen nyelvi szövegértési készségeit vizsgáló mérőeszközöket a Hivatal készíti el.
 
Az iskola a mérést saját döntése alapján kiegészítheti az idegen nyelvi szóbeli tudásfelméréssel is az érintett tanulóknál. A méréshez szükséges adatokat az érintett nevelési-oktatási intézmények az Oktatási Hivatal részére 2018. november 23-ig küldték meg, az elvégzett iskolai vizsgálatok tanulói és intézményi adatait pedig 2019. június 12-ig küldik meg, az Oktatási Hivatal által meghatározott módon. A mérések eredményét az érintett iskola az Oktatási Hivatal által közzétett javítókulcsok alapján állapítja meg, és az eredményeket idegen nyelvenként és évfolyamonként lebontva a honlapján, annak hiányában a helyben szokásos módon teszi közzé 2019. június 12-ig.

2019-05-22 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>