Vissza

A tanulók fizikai állapotfelmérése eredményének feltöltéseA 2018/2019-es tanévben május 31-ig kell feltöltenie az iskoláknak a tanulók fizikai állapotának vizsgálatára irányuló mérés eredményeit az ún. NETFIT rendszerbe. A Magyar Diáksport Szövetség által 2013-ban elindított T.E.S.I. projekt egyik feladata volt, hogy létrehozza a magyar iskolarendszerben egységesen működtethető, egészségközpontú fittségmérési-értékelési rendszert. Az új fizikai fittségmérési rendszer a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT) elnevezést kapta.

 


 
A 2018/2019-es tanévben május 31-ig kell feltöltenie az iskoláknak a tanulók fizikai állapotának vizsgálatára irányuló mérés eredményeit az ún. NETFIT rendszerbe. A Magyar Diáksport Szövetség által 2013-ban elindított T.E.S.I. projekt egyik feladata volt, hogy létrehozza a magyar iskolarendszerben egységesen működtethető, egészségközpontú fittségmérési-értékelési rendszert. Az új fizikai fittségmérési rendszer a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT) elnevezést kapta.

A köznevelésről szóló törvény értelmében az országos mérés, értékelés keretében a tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálatát az iskoláknak – az 1-4. évfolyamon, valamint a felnőttoktatásban tanulók kivételével – a nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulók esetében kell megszervezniük. A tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálatára a 2019. január 9. és április 27. között kerülhetett sor.

2019-05-29 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>