Vissza

Május 31. a tanulószerződés megkötésének határidejeA szakképzésről szóló törvény értelmében az iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók esetében a tanulószerződéseket lehetőleg minden év május 31-ig kell megkötni.

 

A szakképzésről szóló törvény értelmében az iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók esetében a tanulószerződéseket lehetőleg minden év május 31-ig kell megkötni.

A nyilvántartást vezető szerv, azaz a területileg illetékes gazdasági kamara a tanulószerződést a megküldéstől számított tíz napon belül ellenjegyzi, ha a tanulószerződés megfelel a törvény előírásainak. Az aláírt és ellenjegyzett tanulószerződés egy példányát a nyilvántartást vezető szerv az ellenjegyzéstől számított öt napon belül megküldi a szakképző iskolának.

A tanulószerződés megkötése számos előnnyel jár mind a szakmát tanulónak (valós gazdasági környezet, tanulói juttatások, szolgálati idő a nyugdíj megállapításakor), mind a tanulót fogadó szervezet számára (munkaerő-utánpótlás biztosítása, saját munkafolyamatok megtanítása, állami támogatás).

2019-05-29 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>