Vissza

Nyilvánosságra hozták a Szakképzés 4.0 stratégiátA Kormány márciusban fogadta el a Szakképzés 4.0 stratégiát és a végrehajtása érdekében szükséges intézkedésekről meghozta a 1168/2019 (III. 28.) Kormányhatározatot, amely elrendelte a stratégia szövegének a nyilvánosságra hozatalát is.

 


 

 
A Kormány márciusban fogadta el a Szakképzés 4.0 stratégiát és a végrehajtása érdekében szükséges intézkedésekről meghozta a 1168/2019 (III. 28.) Kormányhatározatot, amely elrendelte a stratégia szövegének a nyilvánosságra hozatalát is.


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2019. május 28-én jelentette meg a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján a dokumentumot „Szakképzés 4.0 – A szakképzés és felnőttképzés megújításának középtávú szakmapolitikai stratégiája, a szakképzési rendszer válasza a negyedik ipari forradalom kihívásaira” címen. A dokumentum a https://www.nive.hu linken érhető el és tölthető le.

Az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó stratégia szerint ötéves technikumi képzési rendszer kerül bevezetésre, a jövőben a szakképző iskolában minden diák ösztöndíjat, a duális képzésben részt vevők pedig munkajövedelmet kaphatnak, ún. műhelyiskolákat alakítanak ki, a 21. századi szakképző iskolafejlesztési program pedig korszerűsíti a szakképző iskolákat.2019-05-29 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>