Vissza

Tankönyvek, ajánlott és kötelező olvasmányok jegyzékeA 2018/2019-es tanévben is legkésőbb május 31-ig kell az iskoláknak – a helyben szokásos módon – közzétennie azoknak a tankönyveknek, ajánlott és kötelező olvasmányoknak a jegyzékét, amelyeket az iskolai könyvtárból a tanulók kikölcsönözhetnek. Az iskolák erre rendszerint a honlapjukat használják, ahol évfolyamonként kerülnek felsorolásra a tankönyvek, ajánlott és kötelező olvasmányok, nyelvkönyvek, atlaszok.

 A 2018/2019-es tanévben is legkésőbb május 31-ig kell az iskoláknak – a helyben szokásos módon – közzétennie azoknak a tankönyveknek, ajánlott és kötelező olvasmányoknak a jegyzékét, amelyeket az iskolai könyvtárból a tanulók kikölcsönözhetnek. Az iskolák erre rendszerint a honlapjukat használják, ahol évfolyamonként kerülnek felsorolásra a tankönyvek, ajánlott és kötelező olvasmányok, nyelvkönyvek, atlaszok.

A tankönyvellátás keretében az iskola tanulóinak egész évben biztosítani kell az iskolában alkalmazott tankönyveket. Ezt az iskolák az ingyenes tankönyvellátás mellett az iskolai könyvtár nyilvántartásába felvett újonnan vásárolt, illetve visszahozott (használt) tankönyvek kölcsönzésével is biztosítják a jogosultak számára. E könyvek, kiadványok az iskola tulajdonát képezik, ezért épségüket a használóknak meg kell óvniuk. A tankönyveket az adott tanév utolsó tanítási hetén le kell adni a könyvtárban.

2019-06-03 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>